نقش اصلي سنجش و ارزشيابي در نظام آموزشي ، کنترل و نظارت ميزان يادگيري و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان است . با توجه به اهميت سنجش هاي پاياني در نظام آموزشي ، طراحي و سوالات آموزشي بايد به گونه اي باشد که توانايي هاي شناختي دانش آموزان را به درستي نشان دهد. يکي از مهمترين ابعاد طراحي سوالات ، رعايت سلسله مراتب سطوح حيطه شناختي بلوم است .
حيطه هاي شناختي بلوم : دانش – فهميدن – بکاربستن – تجزيه و تحليل – ترکيب – ارزشيابي
گروه علوم تجربي استان کردستان در نظر دارد فراخواني تحت عنوان طراحي سوالات فرادانشي را برگزار کند . دبيران علوم تجربي که در سال تحصيلي جاري داراي ابلاغ حداقل 3 ساعت تدريس علوم تجربي هستند مي توانند در اين فراخوان شرکت کنند.
دبيران علوم تجربي با توجه به جدول پيوست که فصلهاي مختلف کتاب علوم تجربي بين مناطق 16 گانه استان تقسيم بندي شده ، مي توانند اقدام به طراحي سوال کنند.
-
دبيران شرکت کننده در اين فراخوان بايد از فصل انتخاب شده 6 سوال طراحي کنند.
-
هر سوال بايد از يکي از سطوح حيطه شناختي بلوم طراحي شود. سوالات طراحي شده بايد مربوط به همان فصل باشند. دبيران علوم تجربي مي توانند از علوم هفتم ، هشتم و نهم هر کدام يک سري سوال را با توجه به جدول بودجه بندي پيوست طراحي کنند. ( در مجموع 3 سري سوال )
-
فايل ورد و پي دي اف سوالات به پي وي شاد سرگروه مناطق ارسال شود .
( فونت
B Nazanin - سايز 14 )
-
اثرات برتر که طبق شيوه نامه طراحي شده باشند به گروه استان ارسال مي شوند تا پس از داوري و بررسي نهايي در بانک سوالات قرار گيرند. بانک سوالات ايجاد شده به نام همکاران طراح در اختيار دبيران علوم تجربي قرار مي گيرد.